woensdag 3 september 2014

Pootje baden te Muiderberg in 1912



Een clubje badgasten aan de kustlijn. De opvallende hokjes (met kijkgat!) op karrewielen gebruikte men om zich kuis om te kleden. Niet, dat iemand van dit gezelschap dat gedaan heeft, trouwens.

Een paar mannen wagen zich (met hun schoenen aan?) in het water. Sommige hebben hun jasje uitgedaan, maar daar bleef het bij. 
Iedereen draagt gele hoofddeksels, maar dat kan met het inkleuren van deze foto te maken hebben. Kleurenfoto's bestonden toen nog niet, net zoals je in het begin geen kleuren tv had.

De kinderen zullen, net als nu, graag gespeeld, gezwommen en geravot hebben in het lekkere zoute water, maar dat liet het tijdsbeeld nog niet toe. Hunkerend blijven zij met hun kleren aan bij de kant staan. Wisten zij niet, dat je hier honderden meters uit de kust kunt lopen, zonder dat het meteen diep wordt?

De vloedlijn is goed te zien; geen verhard voetpad langs het water nog. De Zuiderzee spoelde een boel rommel aan.

Een vrouw ploetert met haar fiets door het zand, nieuwsgierig geworden naar de fotograaf, die waarschijnlijk hoog op de houten pier staat met zijn uitrusting.

In de verte zien we de toren van de Kerk aan Zee, een vertrouwd gezicht.
Op het toenmalige "strandpaviljoen" staat geschreven "prachtig…". En dat was het ook in Muiderberg aan Zee, prachtig! :-)

*** Lees reacties op FaceBook...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten